Ο ΓΙΑΤΡΟΣ

Προσωπικά Στοιχεία

Όνομα Ιατρού

Κύρια ειδικότητα

Εμπειρία

Κωνσταντίνος Ιντζόγλου

Ορθοπεδικός Χειρουργός

6+ χρόνια

Βιογραφικό

Έχοντας περάσει από τον επαγγελματικό αθλητισμό (υπήρξε τερματοφύλακας σε ομάδες όπως ο Απόλλων Αθηνών, ο Αχαρναϊκός και ο Ηλυσιακός), ο ορθοπεδικός Κωνσταντίνος Ιντζόγλου γνωρίζει από πρώτο χέρι τη σημασία της σωστής και άμεσης θεραπείας στην ποιότητα ζωής ανθρώπων με υψηλές λειτουργικές απαιτήσεις. Η δε ειδίκευση που πήρε στο ΚΑΤ τον έφερε στην πρώτη γραμμή των επειγόντων περιστατικών, ενώ για δέκα χρόνια υπήρξε γιατρός και επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Αθλητικών Κακώσεων του ίδιου Νοσοκομείου.

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Αθλητιατρικής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Λωζάνη), διδάκτωρ της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με πεδίο τις χόνδρινες βλάβες, ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης του Αθλητιατρικού Κέντρου Βορειοδυτικής Ελλάδας, σήμερα εργάζεται ως Επιμελητής Ορθοπεδικός Χειρουργός στο Τμήμα Αθλητικών Κακώσεων του νοσοκομείου Metropolitan.

Παράλληλα διατηρεί το ορθοπεδικό ιατρείο MINISCO, το οποίο παρέχει ορθοπεδικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου προσαρμοσμένες στο προφίλ και στις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς. Η φιλοσοφία του Κέντρου μας είναι: “Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και η υψηλότερου επιπέδου παροχή σύγχρονων ιατρικών υπηρεσιών”. Σε εμάς χρησιμοποιούνταιόλες οι σύγχρονοι μέθοδοι συντηρητικής αντιμετώπισης (ενδυνάμωση, φυσικοθεραπεία κ.ά.) προτού προταθεί στον ασθενή χειρουργική θεραπεία. Ειδικά σε περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας γόνατος και ισχίου, κυρίως αν ο ασθενής είναι μεγάλης ηλικίας, εφαρμόζονται σύγχρονες τεχνικές ελάχιστης παρεμβατικότητας (MIS).

Ο Κωνσταντίνος Ιντζόγλου αν και έχει αποχωρήσει από την ενεργό ποδοσφαιρική δράση παραμένει δίπλα στις ομάδες που φόρεσε τη φανέλα τους, τον ΓΣ Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ηλυσιακό, προσφέροντας τις ιατρικές του υπηρεσίες. Εξειδικευμένος στην αρθροσκόπηση όλων των μεγάλων αρθρώσεων (γόνατο, ώμος, ισχίο, ποδοκνημική), φροντίζει για την ταχύτερη και ασφαλέστερη επιστροφή του αθλητή στον αγωνιστικό χώρο (fast track rehab) προτείνοντάς του είτε εγχύσεις αυτόλογων κυττάρων σε θλάσεις, διαστρέμματα κτλ., είτε χειρουργική αντιμετώπιση.

Το 2011 κέρδισε το Πανελλήνιο Βραβείο Καλύτερης Έρευνας που απονέμει η Αρθροσκοπική Εταιρεία. Τομείς εξειδίκευσης του είναι η ρήξη χιαστού, ο μηνίσκος, το εξάρθρημα ώμου, η οστεοαρθρίτιδα και η ολική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος.

The MINISCO center of orthopedics pertains to the philosophy of focusing on the uniqueness of each individual and providing solutions based on the individual’s needs, level of activity and medical history.

Our Address

Kifisias Avenue 1 / 15123
Marousi, Athens

Our Phones

Phone: +30.2106823491
Mobile: +30.6937388813

our Hours

Monday-Friday: 09:00 – 22:00
Saturday-Sunday: Closed