Scroll Top

ΣΥΡΡΑΦΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ: ΠΟΤΕ ΕΝΔΕΙΚΝΕΙΤΑΙ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Οι ρήξεις μηνίσκου είναι πλέον οι πιο συχνές κακώσεις του γόνατος. Οι μηνίσκοι είναι πολύ σημαντικές δομές του γόνατος και χρησιμεύουν στην απορρόφηση των φορτίων του γόνατος και την ομαλή κατανομή τους κατά τη διάρκεια της βάδισης και του αθλητισμού! Όταν οι μηνίσκοι παθαίνουν κάποια βλάβη ή κάκωση επηρεάζεται άμεσα η λειτουργία τους και βέβαια η λειτουργία όλου του γόνατος.

Η αρθροσκόπηση έχει κάνει άλματα εξέλιξης τα τελευταία χρόνια. Οι ρήξεις μηνίσκου κάποτε θεωρούνταν αίτιο τέλους αθλητικής καριέρας και υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα στο παρελθόν. Πλέον, η σύγχρονη αρθροσκοπική χειρουργική έχει φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο, που τέτοιοι τραυματισμοί πολύ συχνά κοστίζουν μόνο λίγες μέρες μακριά από προπονήσεις και αγώνες.

Η εξέλιξη των τεχνικών και η καλύτερη γνώση της ανατομίας έχει οδηγήσει σε βελτίωση της αρθοσκοπικής χειρουργικής των μηνίσκων. Πλέον είναι γνωστό οτι η συρραφή των μηνίσκων μπορεί να πραγματοποιηθεί με υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Όλο περισσότεροι χειρουργοί παγκοσμίως τονίζουν τη μεγάλη σημασία της συρραφής των μηνίσκων εφόσον αυτό είναι δυνατό! Η συρραφή μηνίσκου είναι μια εξειδικευμένη επέμβαση, η οποία πρέπει να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο χειρουργό Αθλητικών Κακώσεων και μόνο τότε συνοδεύεται από υψηλά ποσοστά επιτυχίας!

Εμείς εδώ και πολλά χρόνια προχωράμε σε συρραφή μηνίσκου, φροντίζοντας για την πλήρη ανατομική αποκατάσταση όλων των βλαβών του γόνατος μετά από τραυματισμό. Έτσι μόνο εξασφαλίζεται η σωστή και πλήρη επάνοδος του αθλητή στο προ του τραυματισμού επίπεδο!