ΕΞΑΡΘΡΗΜΑ ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΑΣ – ΤΡΟΧΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Το εξάρθρημα της επιγονατίδας είναι μια αρκετά συχνή νόσος στο νεαρό πληθυσμό και αφορά συχνότερα εφήβους και νεαρούς ενήλικες, μεταξύ των ηλικιών των 10-20 ετών. Σε αυτή τη νόσο, η επιγονατίδα «βγαίνει» από τη φυσιολογική της θέση, που είναι η τροχιλία του μηριαίου οστού και το γόνατο χάνει τη φυσιολογική του ανατομία. Έτσι, η πολύ σημαντική επιγονατιδομηριαία άρθρωση σταματάει να λειτουργεί σωστά και ο ασθενής αισθάνεται πολύ έντονο πόνο και το γόνατό του πρήζεται.

Η αντιμετώπιση αυτής της νόσου απαιτεί εξειδίκευση και βαθιά γνώση της συγκεκριμένης πάθησης. Μη σωστή και μη πλήρης ή και καθόλου αντιμετώπιση θα οδηγήσει στην αρθρίτιδα και την καταστροφή της άρθρωσης του γόνατος σε νεαρή ηλικία!

Η αντιμετώπιση αυτής της νόσου απαιτεί εξειδίκευση και βαθιά γνώση της συγκεκριμένης πάθησης. Μη σωστή και μη πλήρης ή και καθόλου αντιμετώπιση θα οδηγήσει στην αρθρίτιδα και την καταστροφή της άρθρωσης του γόνατος σε νεαρή ηλικία! Η σωστή και πλήρης εκτίμηση της παθολογίας του εκάστοτε ασθενούς (με μαγνητική, αξονική τομογραφία κλπ.) και η αναγνώριση όλων των βλαβών από τον εξειδικευμένο ορθοπεδικό Αθλητικών Κακώσεων, θα οδηγήσουν στη σωστή και προσεκτική επιλογή της συντηρητικής ή χειρουργικής επέμβασης. Οσοναφορά στη χειρουργική επέμβαση, υπάρχουν κάποιοι ασθενείς που πάσχουν από δυσπλασία της τροχιλίας. Η δυσπλασία αυτή είναι που προκαλεί πολλές φορές τα υποτροπιάζοντα εξαρθρήματα της επιγονατίδας και απαιτεί πολλές φορές –αυτό που αποκαλείται- τροχιλιοπλαστική!

Η τροχιλιοπλαστική είναι μια πολύ εξειδικευμένη επέμβαση, που μέχρι πρόσφατα πολλοί Έλληνες ασθενείς που αντιμετώπιζαν το πρόβλημα της δυσπλασίας της τροχιλίας, αναγκάζονταν να καταφύγουν σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού. Τώρα πια η εξειδικευμένη και πρωτοποριακή αυτή επέμβαση πραγματοποιείται στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία, στο Metropolitan General, και μόνο από την ομάδα του Ορθοπεδικού Χειρουργού Dr. Ιντζόγλου Κωνσταντίνου.

The MINISCO center of orthopedics pertains to the philosophy of focusing on the uniqueness of each individual and providing solutions based on the individual’s needs, level of activity and medical history.

Our Address

Kifisias Avenue 1 / 15123
Marousi, Athens

Our Phones

Phone: +30.2106823491
Mobile: +30.6937388813

our Hours

Monday-Friday: 09:00 – 22:00
Saturday-Sunday: Closed