Άλλες Υπηρεσίες

Επείγοντα περιστατικά

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε σε περίπτωση κάποιου έκτακτου περιστατικού. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκεύη
09.00 – 22:00

ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΛΟΓΟΙ ΑΥΞΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ;
Οι μυοσκελετικοί τραυματισμοί μπορεί να είναι επώδυνοι ή απλά ενοχλητικοί, αλλά μπορεί και να ευθύνονται για την κακή ποιότητα ζωής ενός ασθενούς. Πολλοί διάσημοι αθλητές –ανάμεσα τους ο Τάιγκερ Γουντς και ο Ράφαελ Ναδάλ– έχουν παραδεχθεί δημόσια ότι προτιμούν τη θεραπεία με ενέσιμα αυτόλογους ενεργοποιημένους παραγοντες για διάφορα προβλήματα, από διαστρέμματα μέχρι χρόνιες βλάβες στους τένοντες. Τα τελευταία χρόνια ενδιαφέρον για αυτή την πολλά υποσχόμενη μέθοδο θεραπείας έχει δείξει και η ερευνητική κοινότητα, καθώς αρκετές μελέτες εκπονούνται σχετικά με την αποτελεσματικότητά της στη γρήγορη επούλωση τραυματικών ή εκφυλιστικών βλαβών σε μύες, τένοντες και συνδέσμους.
Οι πρώτες εφαρμογές σε ασθενείς ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990, και σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία της ενέσιμης θεραπείας έχουν να κάνουν με την περιοχή εφαρμογής, τη γενική κατάσταση της υγείας του ασθενούς, το στάδιο της βλάβης και το αν η βλάβη είναι οξεία ή εκφυλιστική.
Σε γενικές γραμμές πλέον θεωρείται ότι είναι πολύ αποτελεσματική θεραπευτική λύση για χρόνιες βλάβες των τενόντων (όπως η μερική ρήξη στροφικού πετάλου στον ώμο, η έξω επικονδυλίτιδα αγκώνα (επικονδυλίτιδα τενιστών), η τενοντίτιδα δικεφάλου, επιγονατιδικού ή αχιλλείου, ενώ συστήνεται και για τους αθλητικούς τραυματισμούς (θλάσεις, διαστρέμματα) καθώς ο χρόνος επανόδου στα γήπεδα μπορεί να μειωθεί ακόμα και στο μισό.
Τα τελευταία χρόνια οι ενέσιμες θεραπείες χρησιμοποιούνται και κατά τη διάρκεια διάφορων επεμβάσεων. Επιπλέον θεωρείται ότι βοηθούν στη θεραπεία του αρθριτικού γόνατος.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ «ΥΛΙΚΟ»;
Το «υλικό» για το τους αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες προέρχεται από τον ίδιο τον ασθενή: Στο ορθοπεδικό ιατρείο λαμβάνεται μικρή ποσότητα περιφερικού αίματος, με τον ίδιο τρόπο που γίνεται μια τυπική εξέταση αίματος (αιμοληψία). Με ειδική επεξεργασία απομονώνονται αιμοπετάλια τα οποία στη συνέχεια ενεργοποιούνται με χλωριούχο ασβέστιο ή άλλους τρόπους ώστε να εκκρίνουν τους αυξητικούς παράγοντες που έχουν αποθηκευμένους. Αυτοί οι αυξητικοί παράγοντες δίνουν ώθηση στον οργανισμό 5 με 10 φορές πάνω από το κανονικό, ωστέ να επουλώσει ο ίδιος τις βλάβες του.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΓΧΥΣΗ;
Η έγχυση γίνεται απευθείας και με ακρίβεια στην περιοχή της βλάβης, με υπερηχογραφική ή ακτινολογική (c-arm) καθοδήγηση. Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά, είναι ανώδυνη, χωρίς αλλεργικές αντιδράσεις και επιπλοκές, αφού το υλικό προέρχεται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς.

ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΘΡΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ;
Για τη θεραπεία αρθρικών βλαβών οι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες  χρησιμοποιούνται με επιτυχία τα τελευταία 10 χρόνια. Μεγάλες κλινικές μελέτες σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα γόνατος ηλικίας 16-49 ετών έδειξαν ότι το 83% είχε σημαντική βελτίωση στην κινητικότητα της άρθρωσης και βαθμιαία αποκατάσταση της βλάβης μέσα σε πέντε χρόνια.

ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ;
Οι μυοσκελετικοί τραυματισμοί μπορεί να είναι επώδυνοι ή απλά ενοχλητικοί, αλλά μπορεί και να ευθύνονται για την κακή ποιότητα ζωής ενός ασθενούς.

Χρειάζεστε Δεύτερη Γνώμη

Είστε βέβαιοι για την διάγνωση και για την θεραπεία που σας έχει προταθεί; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να ζητήσετε δεύτερη γνώμη από τον Δρ. Κωνσταντίνο Ιντζόγλου.

    Κλείστε Ραντεβού

    Και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

      Add testimonial description here. Edit and place your own text.

      John Doe

      Codetic

      Add testimonial description here. Edit and place your own text.

      Jane Doe

      Codetic

      need help?

      Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adi pisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.