Άλλες Υπηρεσίες

Επείγοντα περιστατικά

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε σε περίπτωση κάποιου έκτακτου περιστατικού. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκεύη
09.00 – 22:00

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ;
Είναι μία από τις βασικές ουσίες των οστών, των αρθρώσεων, των συνδέσμων, των τενόντων και των μυών που φθείρεται με την πάροδο του χρόνου και αποδυναμώνεται εξαιτίας των φλεγμονών, των τραυματισμών, της αρθρίτιδας και των μυοσκελετικών συνδρόμων. Το κολλαγόνο, όμως, εκτός από «κόλλα που κρατά το σώμα ενωμένο» αποτελεί και την ουσία για μία από τις προηγμένες ενέσιμες θεραπείες που χρησιμοποιούνται στην ορθοπεδική χειρουργική προκειμένου η πάσχουσα περιοχή να θεραπευτεί χωρίς παρενέργειες.

ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΙΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΕΣΙΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ;
Οι ενέσιμες θεραπείες κολλαγόνου έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στην πλαστική χειρουργική, αλλά πλέον οι μελέτες έχουν δείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν και στην αποκατάσταση ορθοπεδικών παθήσεων – συστήνονται ιδιαίτερα για την αυχεναλγία, την αρθρίτιδα στον ώμο και τους χρόνιους πόνους στο γόνατο, στον αγκώνα και στη μέση. Επιπλέον θεωρείται ότι μπορούν να βοηθήσουν στη γρήγορη αποκατάσταση περιοχών που υποφέρουν από θλάσεις, τενοντίτιδες και αθλητικούς τραυματισμούς. Στόχος είναι να ενισχυθεί η πάσχουσα περιοχή ώστε να επιταχυνθεί η θεραπεία, με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το κολλαγόνο φυσικά, όταν δεν έχει αποδομηθεί και αποδυναμωθεί.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;
Ο αριθμός των εγχύσεων εξαρτάται από τη βαρύτητα και τη χρονιότητα του προβλήματος· μπορεί να απαιτηθούν 3-10 συνεδρίες οι οποίες γίνονται στο ορθοπεδικό ιατρείο συνήθως σε χρονική απόσταση μίας εβδομάδας. Ανάλογα με την περιοχή χρησιμοποιείται άλλου τύπου σκεύασμα που εγχέεται διαδερμικά στο υποδόριο – η κατάποση του κολλαγόνου δεν βοηθά καθώς διασπάται από τα γαστρικά υγρά και χάνει τις ιδιότητές του.

Η διαδικασία των ενέσεων δεν είναι επίπονη ούτε έχει παρενέργειες, και μπορεί να συνδυαστεί σε άλλες συμβατικές θεραπείες (φαρμακευτική αγωγή, φυσικοθεραπεία).

Χρειάζεστε Δεύτερη Γνώμη

Είστε βέβαιοι για την διάγνωση και για την θεραπεία που σας έχει προταθεί; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να ζητήσετε δεύτερη γνώμη από τον Δρ. Κωνσταντίνο Ιντζόγλου.

    Κλείστε Ραντεβού

    Και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

      Add testimonial description here. Edit and place your own text.

      John Doe

      Codetic

      Add testimonial description here. Edit and place your own text.

      Jane Doe

      Codetic

      need help?

      Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adi pisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.