Άλλες Υπηρεσίες

Επείγοντα περιστατικά

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε σε περίπτωση κάποιου έκτακτου περιστατικού. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκεύη
09.00 – 22:00

ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΩΜΟΥ;
Η ελληνική γλώσσα έχει δανείσει στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα τη λέξη «αρθροσκόπηση», το δεύτερο συνθετικό της οποίας προέρχεται από το ρήμα σκοπέω που σημαίνει παρατηρώ, εξετάζω. Πράγματι, η αρθροσκόπηση είναι μια επέμβαση κατά την οποία οι ορθοπεδικοί χειρουργοί βλέπουν μέσα στην άρθρωση, κάνουν διάγνωση και επιδιορθώνουν βλάβες.

Οι αρθροσκοπήσεις ώμου πραγματοποιούνται από τη δεκαετία του 1970, ωστόσο σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχουν νέες εξελίξεις και ως προς τα εργαλεία και ως προς τις τεχνικές. Το πλεονέκτημά τους σε σχέση με ένα ανοιχτό χειρουργείο είναι ότι γίνονται λιγότερες βλάβες στους ιστούς μιας και χρησιμοποιούνται μικρές τομές, ενώ μετεγχειρητικά ο ασθενής πονάει σαφώς λιγότερο, η άρθρωση εμφανίζει μικρότερη ακαμψία, και η επιστροφή στις καθημερινές συνήθειες γίνεται πιο σύντομα.

ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Στην ωμική ζώνη αρθροσκοπήσεις γίνονται για την αντιμετώπιση ρήξεων στο στροφικό πέταλο ή στον τένοντα του δικεφάλου, για την αντιμετώπιση του συνδρόμου πρόσκρουσης, προκειμένου να διορθωθεί η αστάθεια (όταν η άρθρωση είναι χαλαρή και γλιστρά πολύ, ή και εξαρθρώνεται), για να αντιμετωπιστούν φλεγμονές ή βλάβες στο χόνδρο, είτε για την αρθρίτιδα στην ακρωμιοκλειδική άρθρωση.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ;
Ο χειρουργός χρησιμοποιώντας μια μικρή κάμερα (αρθροσκόπιο) που εισάγεται μέσω μικρής τομής θα εξετάσει την περιοχή γύρω και πάνω από την άρθρωση, δηλαδή ιστούς, χόνδρους, οστά, τένοντες και συνδέσμους. Τα αρθροσκοπικά εργαλεία εισάγονται από μία έως τρεις μικρότερες τομές και ξεκινά η διαδικασία διόρθωσης βλαβών σε μύες, τένοντες ή στο χόνδρο. Όπου είναι απαραίτητο αφαιρείται ιστός. Οι μύες συρράπτονται ενώ οι τένοντες συνδέονται με τα οστά με μικρές βίδες (άγκυρες) που μπορεί να είναι μεταλλικές ή πλαστικές.

Χρειάζεστε Δεύτερη Γνώμη

Είστε βέβαιοι για την διάγνωση και για την θεραπεία που σας έχει προταθεί; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να ζητήσετε δεύτερη γνώμη από τον Δρ. Κωνσταντίνο Ιντζόγλου.

    Κλείστε Ραντεβού

    Και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

      Add testimonial description here. Edit and place your own text.

      John Doe

      Codetic

      Add testimonial description here. Edit and place your own text.

      Jane Doe

      Codetic

      need help?

      Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adi pisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.