Ο Zlatan Ibrahimovic είναι γνωστός σε όλους τόσο για την ποδοσφαιρική του αξία, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του όσο και τελευταία για το σοβαρότατο τραυματισμό, που κατάφερε με επιτυχία να τον ξεπεράσει. Τι συνέβη ακριβώς και πως τελικά ο παίχτης μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, που για πολλούς θα σήμαινε το τέλος της καριέρας του;
Ο Zlatan Ibrahimovic στις 20 Απριλίου 2017 φορώντας τη φανέλα της Manchester United σε αγώνα Champions League εναντίον της Anderlecht χτύπησε σοβαρά το δεξί του γόνατο σε προσγείωση μετά από άλμα για διεκδίκηση κεφαλιάς. 20 ημέρες μετά και συγεκριμένα την πρωτομαγιά του 2017 ο ποδοσφαιριστής πέρασε την πόρτα του χειρουργείου στο Πίτσμπουργκ. Χειρουργοί του ήταν ο διάσημος ορθοπεδικός Freddie Fu και ο άμεσος συνεργάτης του, ορθοπεδικός χειρουργός επίσης, Volker Musahl.
Μετά από μαγνητική τομογραφία που έγινε η διάγνωση του τραυματισμού του στο γόνατο ήταν ρήξη πρόσθιου χιαστού και τραυματισμός της οπίσθιας έξω γωνίας. Η αποκατάστασή του έγινε χρησιμοποιώντας αυτομόσχευμα τετρακεφάλου και τενόντιο αυτομόσχευμα ισχιοκνημιαίων, εφαρμόζοντας στον συγκεκριμένο αθλητή πρωτόκολλο εξατομικευμένης προσέγγισης για την αποκατάσταση του τραυματισμού του. Η εξατομικευμένη αντιμετώπιση του τραυματισμού αυτού –που εφαρμόζουμε κι εμείς στο Ορθοπεδικό Κέντρο Αθηνών MINISCOTM -είναι πολύ σημαντική για την επιτυχή αντιμετώπιση και επιστροφή στην ενεργό δράση μετά από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό.
Για την επιτυχή επάνοδο του Zlatan Ibrahimovic στον αγωνιστικό χώρο, ρόλο έπαιξε το εξαιρετικό μυικό του σύστημα, η συνεχής ενασχόλησή του με την αποκάτασταση του τραυματισμού του, η επαγγελματική προσέγγιση όλης της ομάδας αποκατάστασης που τον ανέλαβε και σίγουρα η νοοτροπία και ο χαρακτήρας του. Δέκα μήνες μετά και συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2018 ο Zlatan Ibrahimovic – φορώντας τη φανέλα των LA Galaxy- επέστρεψε στη δράση ως αλλαγή, και μάλιστα σκοράρωντας ένα πολύ όμορφο γκολ από μεγάλη απόσταση. H σωστή χειρουργική και εξατομικευμένη αποκατάσταση , η μακρά –και όχι βιαστική-περίοδος αποκατάστασης και βέβαια η σταδιακή πρόοδος του ασθενούς αρχικά στις φυσικοθεραπείες και στη συνέχεια στο γυμναστή αποκατάστασης είναι ζωτικής σημασίας, ώστε η επάνοδος να είναι επιτυχημένη και βέβαια χωρίς υποτροπή του τραυματισμού του.