ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Ορθοπεδικές Παθήσεις
wmos_circle
Ώμος

Η δυνατότητα που έχει να περιστρέφεται προς όλες τις κατευθύνσεις, του δίνει τον τίτλο της πιο ευκίνητης, κατά κάποιο τρόπο, άρθρωσης του ανθρώπινου σώματος. 

Ποδοκνημική

Αποτελείται από 3 τμήματα και έχει επικρατήσει με την γνωστή (αλλά λάθος) ορολογία "αστράγαλος".

Άκρο πόδι

Συνολικά αποτελείται από 28 οστά και διαιρείται σε οπίσθιο (αστράγαλος, πτέρνα), μέσο (σκαφοειδές, κυβοειδές και τρία σφηνοειδή), και πρόσθιο (μετατάρσια και φάλαγγες)

Γόνατο

Η άρθρωση του ανθρώπινου σώματος που ταλαιπωρείται πιο πολύ από όλες, το οποίο με κάθε βήμα δέχεται κραδασμούς με διπλάσια δύναμη από το βάρος του κάθε ανθρώπου.

Πηχεοκαρπική

Η πιο σύνθετη και πιο πολύπλοκη άρθρωση του ανθρώπινου σώματος είναι η πηχεοκαρπική με τις μικρότερες αρθρώσεις. 

Κατάγματα

Η εφαρμογή μεγάλης εξωτερικής δύναμης στα οστά του ανθρωπίνου σώματος μπορεί να έχει ως συνέπεια τη διακοπή της συνέχειας κάποιου οστού. 

Ισχύο

Λαμβάνει μέρος στη μεταφορά του βάρους του σώματος και στη βάδιση και όπως ο ώμος είναι μια κινητή άρθρωση η οποία μπορεί να κινείται και στα τρία επίπεδα.

Άκρα χείρα

Ένα «εξαιρετικά επιδέξιο εργαλείο» με την ικανότητα να εκτελεί ακριβείς κινήσεις αλλά και να κάνει εργασίες που απαιτούν δύναμη.

Αγκώνας

Το βραχιόνιο, η κερκίδα και η ωλένη συνδέονται με ισχυρούς συνδέσμους και είναι τα τρία οστά που σχηματίζουν την άρθρωση του αγκώνα, με το πρώτο να βρίσκεται στο κέντρο.

The MINISCO center of orthopedics pertains to the philosophy of focusing on the uniqueness of each individual and providing solutions based on the individual’s needs, level of activity and medical history.

Our Address

Kifisias Avenue 1 / 15123
Marousi, Athens

Our Phones

Phone: +30.2106823491
Mobile: +30.6937388813

our Hours

Monday-Friday: 09:00 – 22:00
Saturday-Sunday: Closed