Άλλες Υπηρεσίες

Επείγοντα περιστατικά

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε σε περίπτωση κάποιου έκτακτου περιστατικού. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκεύη
09.00 – 22:00
 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ; Για τη μεγαλύτερη, πιο σύνθετη και πιο καταπονημένη άρθρωση του ανθρώπινου σώματος, που δεν είναι άλλη από το γόνατο, η χειρουργική τις τελευταίες δεκαετίες έχει κάνει άλματα, και η αρθροσκόπηση έχει αντικαταστήσει σχεδόν ολοκληρωτικά την κλασική αρθροτομή. Πρόκειται για μέθοδο ελάχιστης παρεμβατικότητας, και μία από τις πιο κοινές ορθοπεδικές επεμβάσεις: Μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2017 στο The BJM σημειώνει ότι σε παγκόσμια κλίμακα γίνονται περισσότερες από 2 εκατ. αρθροσκοπήσεις γόνατος το χρόνο. Μόνο στις ΗΠΑ το ετήσιο κόστος τους είναι 3 δισ. δολάρια.

ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ; Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης επέμβασης ο χειρουργός μπορεί να δει την άρθρωση χωρίς να κάνει μεγάλη τομή – γι’ αυτό και η αρθροσκόπηση ξεκίνησε να χρησιμοποιείται για διαγνωστικούς σκοπούς. Το αρθροσκόπιο (που δεν είναι τίποτε άλλο από μια μικρή κάμερα) θα δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα και θα «καθοδηγήσει» τον χειρουργό καθώς θα του δείξει τις βλάβες σε συνδέσμους, τένοντες, στον αρθρικό χόνδρο ή στον αρθρικό υμένα.

Στο γόνατο η λύση της αρθροσκόπησης προτείνεται εφόσον ο ασθενής δεν ανταποκρίνεται στη συντηρητική θεραπεία και ο πόνος παραμένει ως συνέπεια της ρήξης χιαστών ή της ρήξης μηνίσκου, του εξαρθρήματος επιγονατίδας, των χόνδρινων βλαβών, των παθήσεων στον αρθρικό υμένα, της αρθρίτιδας κ.α.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ; Η εξέλιξη στις χειρουργικές τεχνικές και η ταυτόχρονη βελτίωση του ιατρικού εξοπλισμού πλέον δίνουν τη δυνατότητα να διορθωθούν πολλά ενδοαρθρικά προβλήματα ανάλογα βέβαια και με το λοιπό ιστορικό του ασθενούς. Με βάση την εικόνα που δίνει το αρθροσκόπιο, ειδικά λεπτά εργαλεία μεγέθους μολυβιού εισάγονται εντός της άρθρωσης από δύο ή περισσότερες μικρές τομές ώστε να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα παθολογία.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ; Μιας και πρόκειται για επέμβαση με μικρές τομές αντί για την κλασική μεγάλη τομή μιας ανοιχτής εγχείρησης ο ασθενής μετεγχειρητικά πονάει λιγότερο, η άρθρωση εμφανίζει μικρότερη δυσκαμψία, και η επιστροφή στις καθημερινές συνήθειες γίνεται σε σαφώς μικρότερο χρόνο. Από την επόμενη ημέρα του χειρουργείου μπορεί να ξεκινήσει πλήρες πρόγραμμα φυσικοθεραπείας υπό την καθοδήγηση του ορθοπεδικού.

Οι περισσότεροι ασθενείς μετά την αρθροσκόπηση γόνατος επιστρέφουν πλήρως στις καθημερινές τους δραστηριότητες, και αν πρόκειται για αθλητές στους αγωνιστικούς χώρους. Εάν δεν υπάρχει ανακατασκευή συνδέσμου, το διάστημα επανόδου είναι από 2-3 εβδομάδες, ίσως και νωρίτερα. Εάν πρόκειται για ασθενή που κάνει βαριά χειρωνακτική εργασία τότε ίσως χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα. Τέλος, κάποιοι ασθενείς χρειάζεται αλλάξουν συνήθειες προκειμένου να προστατεύσουν την άρθρωση – για παράδειγμα μπορεί να τους ζητηθεί να εγκαταλείψουν το τρέξιμο για χάρη της κολύμβησης ή της ποδηλασίας.

Χρειάζεστε Δεύτερη Γνώμη

Είστε βέβαιοι για την διάγνωση και για την θεραπεία που σας έχει προταθεί; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να ζητήσετε δεύτερη γνώμη από τον Δρ. Κωνσταντίνο Ιντζόγλου.

  Κλείστε Ραντεβού

  Και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

   Add testimonial description here. Edit and place your own text.

   John Doe

   Codetic

   Add testimonial description here. Edit and place your own text.

   Jane Doe

   Codetic

   need help?

   Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adi pisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.