Άλλες Υπηρεσίες

Επείγοντα περιστατικά

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε σε περίπτωση κάποιου έκτακτου περιστατικού. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκεύη
09.00 – 22:00

N-STRIDE: Η ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΝΔΑΡΘΡΙΚΗ ΕΓΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ...ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ MINISCO ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ.

 

ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΧΟΝΔΡΟΥ

Αρθρίτιδα ορίζεται η καταστροφή του χόνδρου, ο εκφυλισμός μιας άρθρωσης, που προκαλεί έντονο πόνο και δυσκολία στην κίνηση. Το κύριο χαρακτηριστικό της νόσου αυτής είναι η φλεγμονή, η οποία προκαλείται από μια αύξηση των καταβολικών προφλεγμονωδών κυτοκινών («κακές» πρωτεΐνες). Οι «κακές» αυτές πρωτεΐνες που εκκρίνονται είναι οι πρωτεΐνες, που είναι υπεύθυνες για τον κατακερματισμό και την καταστροφή του χόνδρου. Όσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση των «κακών» αυτών πρωτεΐνών, τόσο μεγαλύτερη η καταστροφή του χόνδρου και ο πόνος.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ N-STRIDE;

Η νέα, πρωτοποριακή αυτή μέθοδος έχει ως στόχο την συλλογή και συγκέντρωση των «καλών» πρωτεϊνών του ίδιου του ασθενή – από το αίμα του- και την έγχυση του στην άρθρωση που πάσχει (γόνατο, ισχίο, ώμος, ποδοκνημική κ.α.). Αυτές οι πρωτεΐνες μπλοκάρουν την Ιντερλευκίνη-1 (IL-1) και τον TNF-a και έτσι περιορίζουν την καταστροφή του χόνδρου, που αυτές οι ουσίες (IL-1 και TNF-a) προκαλούν.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ;

Η θεραπεία ξεκινά με μια αιμοληψία μερικών ml περιφερικού αίματος, από το εξειδικευμένο μας προσωπικό. Η ειδική επεξεργασία που ακολουθείται από το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό περιλαμβάνει διπλή φυγοκέντρηση και ειδική επεξεργασία των δειγμάτων αίματος του ασθενή. Όλη η διαδικασία διαρκεί περίπου 30 λεπτά, γίνεται με τοπική αναισθησία αν το θέλει ο ίδιος ο ασθενής και βέβαια δεν περιλαμβάνει κανένα πρόσθετο υλικό. Στη συνέχεια, το τελικό παράγωγο (“N-STRIDE APS”) περίπου 2-3 ml, εγχύεται στην αντίστοιχη άρθρωση με μια απλή ένεση. Το N-STRIDE ξεκινά την αντιφλεγμονώδη δράση του άμεσα, την παυσίπονη δράση του από την πρώτη εβδομάδα και την –κατά το δυνατόν- καλυτέρευση της «υγείας» των χονδροκυττάρων από τον πρώτο μήνα.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΕΝΕΣΗ N-STRIDE:

Η έγχυση N-STRIDE APS προσφέρει:

 • Αντιφλεγμονώδη δράση
 • Ελάττωση του πόνου της άρθρωσης
 • Προώθηση της υγείας των χονδροκυττάρων
 • Αναστολή της περαιτέρω καταστροφής του χόνδρου της άρθρωσης
 • Βελτίωση της λειτουργίας της άρθρωσης
 • Βελτίωση της ποιότητας ζωής

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Τη σημερινή εποχή υπάρχει ένα “κενό” στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, οσοναφορά σε μεθόδους, που τροποποιούν την εξέλιξη της νόσου. Σε ασθενείς με αρθρίτιδα πρώιμου σταδίου (Kellgren-Lawrence I-II) συχνά προτείνεται συντηρητική αγωγή, η οποία πολλές φορές δεν αποδίδει. Οι ενέσεις υαλουρονικού αποτελούν μια λύση, η οποία πολλές φορές αποδεικνύεται προσωρινή και χρειάζεται συχνά-πυκνά επανάληψη! Επίσης, ασθενείς που για διάφορους λόγους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να χειρουργηθούν μπορούν να επωφεληθούν της έγχυσης N-STRIDE, η οποία θα αναστείλει τη διαδικασία της φλεγμονής της Αρθρίτιδας. Το N-STRIDE στοχεύει στην αναστολή της παθοφυσιολογικής διεργασίας της ίδιας της Αρθρίτιδας και γι αυτό τα πενταετή δημοσιευμένα αποτελέσματα είναι ήδη πολύ ενθαρρυντικά! Όσο η ουσιαστική, εν τω βάθει γνώση της επιστημονικής κοινότητας αυξάνει οσοναφορά στην παθολογία της Αρθρίτιδας, τόσο περισσότερο στοχευμένες, ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες, όπως το N-STRIDE, θα εμφανίζονται που σκοπό έχουν τη μείωση του πόνου και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των ασθενών μας!

Διαβάστε περισσότερα για τη μέθοδο και τις οδηγίες μετά την έγχυση εδώ.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Kon E, Engebretsen L, Verdonk P, Nehrer S and Filardo G. “Clinical Outcomes of Knee Osteoarthritis Treated With an Autologous Protein Solution Injection: A 1-Year Pilot Double-Blinded Randomized Controlled Trial” I CRS 14th World Congress, presented 2018.
Χρειάζεστε Δεύτερη Γνώμη

Είστε βέβαιοι για την διάγνωση και για την θεραπεία που σας έχει προταθεί; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να ζητήσετε δεύτερη γνώμη από τον Δρ. Κωνσταντίνο Ιντζόγλου.

  Κλείστε Ραντεβού

  Και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

   Add testimonial description here. Edit and place your own text.

   John Doe

   Codetic

   Add testimonial description here. Edit and place your own text.

   Jane Doe

   Codetic

   need help?

   Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adi pisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.