Άλλες Υπηρεσίες

Επείγοντα περιστατικά

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε σε περίπτωση κάποιου έκτακτου περιστατικού. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκεύη
09.00 – 22:00

SUPERPATH ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΧΡΗΣΗ ΦΟΡΗΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ: Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ ΙΣΧΙΟΥ.

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε από την Ορθοπεδική Κλινική στο Metropolitan General για πρώτη φορά στον κόσμο SuperPath Αρθροπλαστική Ισχίου με ταυτόχρονη χρήση φορητού συστήματος ψηφιακής πλοήγησης (navigation). Η Superpath Αρθροπλαστική ισχίου εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις Η.Π.Α. το 2007, ενώ ο συνδυασμός της με συστήματα πλοήγησης ήταν μέχρι πρόσφατα αδύνατος. Για πρώτη φορά στον κόσμο ο Ορθοπεδικός Χειρουργός κος Ιντζόγλου και η ομάδα του μπόρεσαν να συνδυάσουν τη SuperPath Αρθροπλαστική Ισχίου με φορητό σύστημα ψηφιακής πλοήγησης (Journal of Orthopaedic and Trauma Care 2(1), June 22, 2020, p.1-4).

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΙΣΧΙΟΥ; Αρθρίτιδα ισχίου ορίζεται ως ο εκφυλισμός του αρθρικού χόνδρου, του ιστού που λειτουργεί ως μαξιλάρι ανάμεσα στα οστά της λεκάνης και του μηριαίου και κατανέμει ομοιόμορφα τα φορτία. Στην αρθρίτιδα η κοτύλη (μέρος του μεγάλου οστού της λεκάνης και «υποδοχέας» της κεφαλής του μηριαίου) τρίβεται με τη μηριαία κεφαλή, το ανώτερο άκρο του μηριαίου οστού, που έχει σχήμα σφαίρας. Παράλληλα υπάρχει σκλήρυνση των επιφανειών, και δημιουργούνται κύστεις και οστεόφυτα. Η αρθρίτιδα μπορεί να είναι κληρονομική, ρευματοειδής, μετατραυματική κ.α.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η SUPERPATH ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ; Τα τελευταία χρόνια –από το 2007 συγκεκριμένα- χρησιμοποιείται η SuperPath Αρθροπλαστική Ισχίου για τις περιπτώσεις πρωτοπαθούς και δευτεροπαθούς Αρθρίτιδας Ισχίου.Η SuperPath ανήκει στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές και είναι η μόνη επέμβαση για το ισχίο που δεν το εξαρθρώνει διεγχειρητικά!

ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ SUPERPATH ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΧΡΗΣΗ ΦΟΡΗΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ;

 1. Η SuperPath έχει ένα χαρακτηριστικό για το χειρουργό: είναι αδύνατο να ψηλαφήσει τον ελάσσωνα τροχαντήρα, οδηγό σημείο που παραδοσιακά χρησιμοποιείται από όλες τις άλλες επεμβάσεις. Ο ψηφιακός πλοηγός και η χρήση διεγχειρητικής ακτινογραφίας λύνουν πλέον αυτό το ζήτημα και εξασφαλίζουν σωστά τοποθετημένα υλικά, απαραίτητη προϋπόθεση για τη μακροβιότητα της αρθροπλαστικής!
 2. Ο χειρουργός έχει μειωμένη ορατότητα της κοτύλης της άρθρωσης του ισχίου, λόγω του γεγονότος οτι το εγγύς μηριαίο είναι μέσα στο οπτικό πεδίο κατά τη διάρκεια του γλυφανισμού (reaming) της κοτύλης. Η χρήση φορητής ψηφιακής πλοήγησης (navigation), που πρώτος στον κόσμο ο Διευθυντής Χειρουργός κος Ιντζόγλου μπόρεσε να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα με τη SuperPath (Journal of Orthopaedic and Trauma Care 2(1), June 22, 2020, p.1-4), λύνει το πρόβλημα αυτό και εξασφαλίζει τέλεια τοποθέτηση της κοτύλης, ακόμα και υπό συνθήκες μειωμένης ορατότητας!

Γίνεται κατανοητό λοιπόν οτι η ταυτόχρονη χρήση φορητής ψηφιακής πλοήγησης (navigation) με τη SuperPath εξασφαλίζει άριστη τοποθέτηση των υλικών, εύκολη μετεγχειρητική αποκατάσταση για τον ασθενή, μακροβιότητα για τα υλικά της Αρθροπλαστικής, μειωμένο ρυθμό φθοράς, αυξημένο εύρος κινητικότητας της άρθρωσης και επομένως καλύτερη ποιότητα ζωής για τον ασθενή μας!

ΠΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΤΑΙ; Ο ορθοπεδικός χειρουργός θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους προτού προτείνει τη λύση του χειρουργείου· ηλικία, επίπεδο δραστηριοτήτων, ιστορικό, χρόνια νοσήματα είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη. Σε ασθενείς που είναι πάνω από 50 ετών και υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα είναι πολύ πιθανό να προκριθεί η λύση της αρθροπλαστικής, ειδικά εάν ο πόνος και η δυσκαμψία επιμένουν σε σημείο, που να επηρεάζουν την ποιότητα ζωής τους και περιορίζουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Επίσης, προτείνεται σε ανθρώπους που περπατούν με βοηθήματα (πατερίτσες κ.α.) και θέλουν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, ή σε όσους ο πόνος συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης και του ύπνου, εφόσον η φαρμακευτική αγωγή δεν προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα. Η ταυτόχρονη χρήση φορητής ψηφιακής πλοήγησης προτείνεται σε όλους τους ασθενείς, καθώς με χαμηλό κόστος μπορούμε να επιβεβαιώνουμε (documentation) την άριστη τοποθέτηση των υλικών του μηριαίου και της κοτύλης, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς και επομένως καλύτερη ποιότητα ζωής!

 
   
Εδώ μπορείτε να δείτε και το αντίστοιχο άρθρο στο website της επίσημης Ελβετικής Πολυεθνικής εταιρείας NAVISWISS.
Χρειάζεστε Δεύτερη Γνώμη

Είστε βέβαιοι για την διάγνωση και για την θεραπεία που σας έχει προταθεί; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να ζητήσετε δεύτερη γνώμη από τον Δρ. Κωνσταντίνο Ιντζόγλου.

  Κλείστε Ραντεβού

  Και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

   Add testimonial description here. Edit and place your own text.

   John Doe

   Codetic

   Add testimonial description here. Edit and place your own text.

   Jane Doe

   Codetic

   need help?

   Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adi pisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.